הגמלאים שלנו, יצאו לסיור מורשת והיסטוריה בבית לחם הגלילית
יום נוסף של מורשת והיסטוריה עבר על הגמלאים שלנו, פעילי "מועדון בוקר" שבהובלתה של מלכה ברעד יצאו לסיור בבית לחם הגלילית שם נחשפו לשלל המבנים ההיסטוריים שלה, ונהנו מיום אטרקטיבי ומיוחד.
חברי קהילת הגיל השלישי בגבעת אולגה ממשיכים בפעילויות מהממות של העשרה תרבות ובשבוע שעבר יצאו לעוד יום מהנה והפעם הצפינו לבית לחם הגלילית שהוא מושב עובדים בשוליים הצפוניים של עמק יזרעאל, כ-6 ק"מ מזרחית לקריית טבעון, בתחום השיפוט של המועצה האזורית עמק יזרעאל.
בית לחם הגלילית הוזכרה לראשונה בתיאור גבולות שבט זבולון " …וישפוט אחריו את ישראל איבצן מבית לחם…" (ספר שופטים פרק יב' פסוק ח'). בשנת 1906 הוקמה בתוך יער אלוני תבור מושבה טמפלרית שבנו את בתיהם בסגנון אדריכלי אירופי, שהתאפיין בבתי אבן, ופתחו מושבה חקלאית מודרנית. במהלך השנים הקימו כ – 60 בנים ממשיכים של מקימי המושב את ביתם במושב. חלק מהמשפחות מתפרנסות עד היום מחקלאות (רפתות, לולים, זרעים, זיתים, ורדים וכו'), חלקן ממערכות חקלאיות טכנולוגיות וחלקן – מעסקים ותיירות.
בשנת 2006 הוקמה אנדרטה לזכר בני המשפחות של דור המייסדים, אשר נספו בשואה, המוצבת בחצר בית העם, והמקום ידוע כמארח סיורי מורשת מכל קצוות הארץ ואף מחוץ לה וגם הגמלאים שלנו, הגיעו ונראו מרוכזים מתמיד כשביקרו במושב והקשיבו להסבריו של המדריך המקומי, ואף התפעלו ממבני האבן המיוחדים שמאפיינים אותו. למדו טעמו טיילו ונראו מאושרים ומסופקים מיום נוסף של חוויות".
מלכה ברעד שיתפה: "יצאנו לבית לחם הגלילית ליום העשרה ומורשת נוסף והפעם לכיוון צפון אל בית לחם הגלילית המהממת והחברים נהנו מעוד יום מרתק וכבר הזכרתי בעבר שכל פעם שאני רואה חיוך על פניהם של החברים, זה נותן לי דרייב להמשיך בעשייה".
דקלה אוחנינה סגנית מנהל המתנ"ס: "היציאה ליום תרבות והעשרה נוסף של חברי "מועדון בוקר" היא עוד יוזמה שלנו למען חברי קהילת הגיל השלישי שנהנו מאוד, ואנחנו מלאים בנחת כשהם נהנים. אני מזמינה את כל הגמלאים שעדיין בבית. אל תישארו לבד בואו אלינו ותעשו חיים, יקירים שלנו".