אודות
עוד בתחילת שנות ה 50 של המאה שעברה מעט לאחר הקמתה של גבעת אולגה, החלו לקום הגופים הקהילתיים הראשונים בשכונה, ולמועדון הראשון שעליו עומד היום המבנה המרכזי הנוכחי של המתנ"ס קראו "מועדון ויצו".
האיש שהקים למעשה את את המועדון הנ"ל היה משה פסטרנק שהגיע כעולה חדש עם משפחתו למעברת אגרובנק (היכן שעמד מגרש הכדורגל המיתולוגי של הפועל גבעת אולגה, ולאחרונה הוקם שם מתחם הקניות "וויליג' – מול החוף" ) ומשם עלה עם משפחתו לשכונה עצמה כמו כל העולים החדשים במעברה.
פסטרנק היה זה שנרתם לעזרה לנערי השכונה והתחיל באופן עצמאי לשלב אותם במוסדות החינוך הראשונים בשכונה יזם והקים את מועדון ויצו ובו הפעיל פעילות חברתית ספורטיבית ותרבותית והפך להיות למעשה מתנ"ס של איש אחד שאט אט פיתח את חיי הקהילה בשכונה במבנה ארעי שבו התכנסו כל בני הנוער שבאותם הימים לא כל כך מצאו חיי חברה ופסטרנק האיש הפך למעשה לאבי חיי הקהילה של גבעת אולגה.
לימים הוקמו ופעלו בשכונה מועדוני נוער שונים ונוספים כמו: הנוער העובד והלומד, הצופים, המרכז הקהילתי ( מבנה המתנ"ס המרכזי הנוכחי ) וכד' וביניהם : מועדון ההסתדרות שהפך אט אט להיות הדומיננטי ביותר בשכונה בתחילת שנות ה 80 של המאה הקודמת ופעל תחת ניהולו של איציק ציונית (שלו זכויות גדולות מאוד במתנ"ס ובשכונה) שהחליט יחד עם הגורמים הרלוונטיים לקחת החלטה משמעותית והיסטורית כשחיבר את כל המועדונים השונים לגוף אחד גדול תחת המטרייה של העירייה ושל החברה למתנ"סים וכך נולד מתנ"ס גבעת אולגה.
אט אט ובחלוף השנים התפתח המתנ"ס והפך לארגון הכי משמעותי ומשפיע בגבעת אולגה רבתי שמפעיל קייטנות, חוגים לילדים, צעירים, למבוגרים, ולגמלאים. פועל עם אוכלוסיות בעלות צרכים מיוחדים בפרויקטים 'עמיתים', 'נאמן', 'קהילה נגישה', 'צמי"ד' ו'רעים'. ואת המרכז לגיל הרך המפעיל חוגים, הרצאות להורים, טיפת חלב ועוד.
וכן מפעיל את יחידת הנוער שמפעילה את: "קפנוער", מועדון נוער מרכזי בתחומי מנהיגות, פנאי ואומנויות: "רוגע-לך" מועדון נערות, "אופקים לנוער", פועל למען הטמעת מסוגלות תעסוקתית אצל בני נוער בשיתוף "מיתר-נירים" – מרכז יום תומך רב תחומי. מפעיל מרכז למידה, ועוד.
המתנ"ס צומח יחד עם צמיחתה של השכונה ומפעיל ופועל במספר שלוחות המפוזרות ברחבי השכונה לטובת התושבים ובגדול מעניק שירותי קהילה לאוכלוסייה רבה ומגוונת בכל הגילאים מהגיל הרך ועד לגיל השלישי, ובסך הכל נכון לשנת 2023 לכ 30,000 תושבים והיד עוד נטויה לקראת העתיד.